Nova investicija firme House Milos: Otvorena moderna betonara u Zenici

Bez autora
Jul 31 2011

Moderna Betonara vrijednosti oko dva miliona maraka otvorena je u petak u Zenici u poslovnoj zoni 1. Radi se o novoj investiciji renomirane sarajevske kompanije House Milos. Čast da simboličnim presijecanjem vrpce svečano otvore betonaru pripala je direktoru i vlasniku kompanije Franji Milosu, izvršnom direktoru Luki Ilaku, izaslaniku premijera Zeničko-dobojskog kantona, ministru u kantonalnoj Vladi Mirku Trifunoviću i partneru kompanije Hubertu Zieznbachu iz Baumit Austrija. Pripremni radovi na izgradnji betonare započeli su u junu ove godine, a predviđeno je da se projekat završi u avgustu. Svi radovi na betonari povjereni su firmi ITC d.o.o. Zenica kao sigurnom partneru u projektu izgradnje. U cjelokupnom projektu je angažovana lokalna radna snaga. U prvoj fazi zapošljavanja, osim trenutno zaposlenih na izgradnji, betonara će primiti 20 ljudi. Razvojem i rastom firme predviđeno je otvaranje novih radnih mjesta.

Nova investicija firme House Milos: Otvorena moderna betonara u ZeniciModerna Betonara vrijednosti oko dva miliona maraka otvorena je u petak u Zenici u poslovnoj zoni 1. Radi se o novoj investiciji renomirane sarajevske kompanije House Milos.

Čast da simboličnim presijecanjem vrpce svečano otvore betonaru pripala je direktoru i vlasniku kompanije Franji Milosu, izvršnom direktoru Luki Ilaku, izaslaniku premijera Zeničko-dobojskog kantona, ministru u kantonalnoj Vladi Mirku Trifunoviću i partneru kompanije Hubertu Zieznbachu iz Baumit Austrija.

Iskustvo

Pripremni radovi na izgradnji betonare započeli su u junu ove godine, a predviđeno je da se projekat završi u avgustu. Svi radovi na betonari povjereni su firmi ITC d.o.o. Zenica kao sigurnom partneru u projektu izgradnje. U cjelokupnom projektu je angažovana lokalna radna snaga. U prvoj fazi zapošljavanja, osim trenutno zaposlenih na izgradnji, betonara će primiti 20 ljudi. Razvojem i rastom firme predviđeno je otvaranje novih radnih mjesta.

„Pošto firma House Milos i Milos Gruop R&R Company ima tri svoja kamenoloma i ima betonaru u Sarajevu sa iskustvom od 20 godina, mislimo da je vrijeme da se počnemo širiti i na druga područja perspektivna za ovu granu razvoja. Mislimo da je do sada u Zenici bila teška industrija dominantna i da se to polako mijenja i da će Zenica u narednom periodu biti meta stranih investitora, a i domaćeg razvoja. Želimo kvalitetom svojih proizvoda upustiti se u borbu sa konkurentima na tržištu. Prema tome, imamo sve certifikate, imamo sve ateste koji su potrebni ovom tržištu i za autoput i za visokogradnju i niskogradnju", izjavio je za Oslobođenje Franjo Milos.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik